onsdag 18 januari 2017

Morotssemlor

Vi testade att baka morotssemlor med Smulan.
Receptet fanns i senaste Lantliv. Lite gjorde vi om receptet så att det skulle passa våra behov och ingredienser bättre.


Dessa var roliga att baka och lätt var det, man behövde inte ens rulla dem till semlor.

Vi smulade ner ca 12 g jäst i 2 dl fingervarmt mjölk. Tillsätt 1 tsk salt, 1 msk rapsolja, en stor riven morot, 2 dl speltmjöl och ca 3 dl vetemjöl. Tillsätt mjölet lite i taget.

Knåda degen en stund och låt degen jäsa under bakduk i ca en timme.

Knåda degen på ett bakbord och rulla den i vetemjöl. Klipp ca. 9 lika stora bitar av degen. Jo, du läste rätt, du kan klippa degen med sax.

Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i ca 30 minuter.

Grädda i 250 grader ca 10 minuter.

Saftiga och goda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar